Обекти до Alexandra Estate

Еко пътека до местността Самоковище

Еко пътека "Самоковището"

Екопътеката свързва село Бистрица с местността Самоковището.  Дължината й е 9 км, маркирана е добре, има информационни табели за маршрута и местностите, през които се минава. Има 13 изградени места за пикник или почивка с беседки, огнища, маси и пейки на открито. Маршрутът минава през Бистришкия водопад, а над местността Самоковището може да се види природният феномен Морен

Ресиловски манастир

Ресиловски манастир

Ресиловският манастир „Покров на Пресвета Богородица“ се намира край село Ресилово, община Сапарева Баня. Изграждането на манастира е започнало през 1932 г. с дарени средства от цар Борис III и жителите на цяла България. С дарения от хората се поддържа манастира и до днес. Манастирът се намира на около 4 км от комплекса Александра Естейт. В манастира се организират, кръщенета, венчавки и други мероприятия.

Овчарченски водопад

Овчарченският водопад е разположен на река Горица, край село Овчарци и град Сапарева Баня. Обявен е за природна забележителност със защитена територията през 1965 г. Височината му е 39 м. Водопадът е част от вододейната зона на региона. През водопадът минава екопътека, която стига до местността „Соколов изглед“. 
Водопадът се намира на 5,5 км от Александра Естейт

Пълен списък на обектите

в близост до Александра Естейт

ЗАБАВЛЕНИЕ

ИНТЕРЕСНО

BMW I3 под наем